Het online
cultureel platform voor héél Groningen

Sluit je ook aan bij de grootste culturele community van Groningen.

 • Presenteer jezelf en word vindbaar
 • Deel jouw vraag en aanbod
 • Ontvang nieuws op basis van jouw interesses
 • Bekijk profielen en projecten waar jij aan mee kunt doen
 • Vind nieuwe opdrachten en klanten
 • Maak een groep aan en chat met anderen
Maak jouw profiel aan

De KultuurCentrale
Het online cultureel platform voor héél Groningen

De KultuurCentrale is de ontmoetingsplek voor de ruim tweehonderdduizend Groningers die in hun vrije tijd kunst en cultuur (mogelijk) maken. De KultuurCentrale is een dynamisch en interactief cultureel marktplein dat mensen en initiatieven zichtbaar maakt en zo verbindingen mogelijk maakt.

De KultuurCentrale, waar heel cultureel Groningen elkaar vindt!

Zichtbaarheid

Met het aanmaken van een profiel maak jij jezelf of jouw organisatie zichtbaar. Gebruik voor het aanmaken van een account je eigen e-mailadres of dat van de organisatie waarvoor je het account aanmaakt. Elk profiel dat je aanmaakt, koppel je aan een uniek mailadres.

Karin maakt als zangeres voor zichzelf een account aan en koppelt dat aan haar persoonlijke e-mailadres; omdat ze secretaris van koor De Flierefluiters is maakt ze voor De Flierefluiters een account en profiel aan en koppelt dat aan het mailadres van het koor.

Heb je een account en een bijbehorend wachtwoord, dan kun je beginnen met het maken van jouw profiel. Als eerste kies je een profieltype dat het beste bij jou past.

Kunst en cultuur in de vrije tijd

 • Amateurkunstenaar

  Karin zingt in haar vrije tijd bij een koor en wil dat graag laten zien. Ze is benieuwd of er voor haar geschikte projectkoren zijn waaraan ze mee kan doen.

 • Amateurkunstvereniging / gezelschap / band

  Koor De Flierefluiters presenteert zich met hun profiel. Ze plaatsen een nieuwsbericht omdat ze op zoek zijn naar een nieuwe dirigent.

 • Consument

  Ben je niet actief als amateurkunstenaar maar wil je wel op de hoogte zijn van nieuws en projecten uit het culturele veld? Kies dan voor het profiel consument. Jouw profiel is niet zichtbaar in het profielenoverzicht maar je ontvangt in ‘Mijn KultuurCentrale’ alle berichten op basis van jouw aangegeven interesses.

  Thea gaat graag naar concerten en tentoonstellingen en ontvangt in de KultuurCentrale informatie over activiteiten die aansluiten bij haar interesses.

Kunst en cultuur als werk

 • Organisatie / instelling / bedrijf

  Kunstencentrum De Perenboom maakt op zijn profiel bekend dat er een Open Dag gepland staat. De Kerk in Wattum laat met een nieuwsbericht ‘ensembles gezocht‘ weten dat er nog ruimte vrij is in hun klassieke muziek- concertagenda van het volgend seizoen.

 • Zelfstandige (zzp)

  Pieter is koordirigent en krijgt via de KultuurCentrale nieuwsberichten van koren die op zoek zijn naar dirigenten. Inez is theaterregisseur; in de KultuurCentrale vraagt ze andere regisseurs naar een geschikte komedie die ze kan uitvoeren met haar amateurtheatergezelschap.

  Bij elk profiel geef je aan in welke discipline(s) en gemeente(n) je actief bent, geef je zoveel mogelijk informatie en laat je zien waar je nog meer online te vinden bent.

Mijn KultuurCentrale – persoonlijke tijdlijn

Mijn KultuurCentrale biedt een persoonlijke tijdlijn op basis van jouw ingevoerde interesses. Op deze tijdlijn verschijnen automatisch berichten en projecten op basis van jouw aangegeven interesses.

De Mariakerk maakt voor haar ‘Lichtjesavond met koorzang’ een project aan en plaatst daarbij een nieuwsbericht met een oproep voor vrijwilligers. Deze oproep past bij het profiel van Saskia omdat het geplaatst is in haar gemeente. Ze zingt zelf niet, maar wil helpen met de organisatie en stuurt een bericht.

Bericht plaatsen

Vanuit je profiel kun je een nieuwsbericht plaatsen. Daarin geef je aan welke discipline het betreft en voor welke gemeente(n) jouw nieuws relevant is. Iedereen die heeft aangegeven interesse te hebben in nieuws uit de betreffende discipline en gemeente(n) ontvangt je bericht. Ook kan je een bericht sturen naar een specifieke doelgroep zoals dirigenten of regisseurs. Natuurlijk ontvangen alle profielhouders die jou persoonlijk volgen ook je berichten.

Pieter ontvangt op zijn persoonlijke tijdlijn het bericht van een koor dat een nieuwe dirigent zoekt. Hij bekijkt meteen het profiel van het koor en leest wat voor soort repertoire ze hebben en wanneer de repetitieavond is. Het lijkt hem een leuk koor en hij stuurt meteen een bericht.

Privébericht sturen

Je kunt ook een privébericht naar een ander profiel sturen. Dit is een één op één contact. In elk profiel vind je onder de profielfoto de knop om een privébericht te sturen. Met wie maak jij contact?

Karin vindt in de korenprofielen een koor dat haar leuk lijkt en ze stuurt een privébericht met de vraag of ze een keer een avond mag meezingen. Het koor ziet dit bericht in ‘Mijn berichten’ en reageert enthousiast dat ze van harte welkom is.

Mijn berichten - persoonlijke inbox

In dit overzicht vind je al je correspondentie en nieuwe privéberichten. Je ontvangt automatisch een e-mail met een melding dat er een nieuw bericht voor je klaar staat, handig hè!?

Zoeken & vinden

Iedereen kan op de overzichtspagina met alle nieuwsberichten zoeken in alle berichten. Misschien vind je een bericht in jouw gemeente die interessant voor je is. In het Profielenoverzicht kun je naar alle openbare profielen zoeken. Benieuwd wie er net als jij jazzmuziek maakt? Of zoek je een harmonievereniging om mee samen te werken? Selecteer in het overzicht de juiste categorieën en je ziet vanzelf alle profielen die aan jouw zoekcriteria voldoen.

Karin is verhuisd naar de gemeente Oldambt en selecteert ‘Muziek/koor’ en de ‘gemeente Oldambt’. Alle koren in de gemeente Oldambt verschijnen in beeld en Karin kan kijken welk koor het beste bij haar past.

Volgen en volgers

Je kunt een profiel van een persoon, organisatie of project ‘volgen’. Je ontvangt dan automatisch alle berichten van deze profielen in ‘Mijn KultuurCentrale’. In jouw persoonlijke menu bekijk je een overzicht van alle profielen die jij zelf volgt én de profielen die jou volgen! Misschien zit hier ook een interessant profiel voor jou tussen?

Groepen

Het is ook mogelijk om met meerdere profielen een groep te vormen met een gemeenschappelijke eigenschap of interesse. Denk bijvoorbeeld aan een groep voor theaterregisseurs, jazzliefhebbers of amateurfotografen. Leden van de groep kunnen nieuws en ervaringen uitwisselen, vragen stellen en bestanden (afbeeldingen en documenten) met elkaar delen.

Je kunt zelf een nieuwe groep starten of je aanmelden bij een bestaande groep. De beheerder (of beheerders) van de groep bepaalt wie er wordt toegelaten als lid. Klik hier voor een overzicht van alle groepen op de KultuurCentrale.

Cultuuronderwijs

Heb jij aanbod voor het onderwijs? Zoek je voor jouw school culturele aanbieders of culturele producten? Op deze speciale Cultuuronderwijspagina lees je alles over cultuuronderwijs in de KultuurCentrale.

Heb je vragen?

Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Sluit je aan bij de online culturele community van Groningen

 • Presenteer jezelf en word vindbaar
 • Deel jouw vraag en aanbod
 • Ontvang nieuws op basis van jouw interesses
 • Bekijk profielen en projecten waar jij aan mee kunt doen
 • Vind nieuwe opdrachten en klanten
Maak jouw profiel aan