KerkWirdum wordt Fluyten-Lusthof

AangebodenGeplaatst op 06 augustus 2021
profiel

Op zaterdag 21 augustus 2021 geven Emile ter Schegget en Tim Veldman een concert in KerkWirdum, getiteld: Hollandse Meesters. Het duo, dat ook op het festival Oude Muziek in Utrecht te horen zal zijn, is bekend om zijn dynamische en experimentele vertolkingen. Ter Schegget en Veldman – beide op blokfluit – spelen in de middeleeuwse ambiance van de Wirdumer dorpskerk werken van onder meer Sweelinck, Reincken, Padbrué en van Eyk. Om meer bezoekers een kans te geven dit concert te bezoeken wordt het programma twee keer gespeeld: ’s middags om 16.30 en ’s avonds om 20.00 uur. Kaarten á 10 euro zijn tot 17 augustus te bestellen via de mail: KerkWirdum@groningerkerken.nl. Geeft u bij uw bestelling aan of u ’s middags of ‘s avonds het concert wilt bezoeken. Adres: Kerkeweg 24 te Wirdum (Gn.). De Lage Landen zijn in de zeventiende eeuw een kruispunt van culturen en een handelscentrum van wereldformaat. De schilderijen van Rembrandt en Vermeer zijn wereldberoemd. Minder bekend is dat er ook op muzikaal gebied veel gebeurde in Nederland. Jan Pieterszoon Sweelinck legde met zijn muziek voor toetsinstrumenten de basis voor de Noord-Duitse organistenschool, waar later Reincken een prominent lid van zou uitmaken. Padbrué zette Sweelincks vocale traditie voort in samenwerking met Vondel, en Jacob van Eyck kan als Sweelincks evenknie op de blokfluit worden gezien. Zijn virtuoze variatietechniek tilde het fluitspel naar een nieuw niveau en blokfluiten doken op in tal van stillevens. Op 21 augustus zal muziek van deze Hollandse Meesters te horen zijn!

Doelgroepen
Amateurkunstenaar
Amateurkunstvereniging / gezelschap / band
Organisatie / instelling / bedrijf Culturele instelling / kunstencentrum / muziekschool Kerk Aanbieder met producten voor het onderwijs
Zelfstandige (zzp) Componist Uitvoerend musicus Projectleider Productieleider PR medewerker Beeldend kunstenaar Aanbieder met producten voor het onderwijs Kunstvakdocent (vrije tijd)
Disciplines
Muziek Klassiek
Locaties
Westerkwartier Het Hogeland Groningen Oldambt Eemsdelta Midden-Groningen Pekela Veendam Stadskanaal Westerwolde

Sluit je aan bij de online culturele community van Groningen

  • Vind evenementen
  • Promoot een concert of project
  • Aanbieden of vinden van projecten en faciliteiten
Maak jouw profiel aan

Reacties

Sort posts